Portalul tablouavocati.ro este o initiativa privata ce permite identificarea rapida a Avocatilor, in functie de locatie si criteriile dumneavostra. Consiliul de Mediere este autoritatea care intocmeste, actualizeaza si publica Tabloul Avocatilor autorizati din Romania, pe propria pagina de internet cmediere.ro Afla mai multe despre Cookies?

Av. Anamaria Grigoruta Stat"Trebuie sa existe o preocupare si pentru sprijinirea avocatilor care nu au gasit metoda sa se reinventeze in aceste conditii de piata... Avocati de succes au uitat ca si ei au pornit de jos... se considera ca absolut nimic nu a fost reglementat in sensul evolutiv la nivelul UNBR pentru avocatii incepatori"

Congresul National al Avocatilor, organizat in zilele de 28 si 29 martie 2014, reprezinta un prilej bun pentru avocati sa promoveze proiecte, care vin in sustinerea activitatii profesiei de avocat dar si al clientilor acestora. Este si cazul avocatei Anamaria Grigoruta Stan (foto) din Baroul Timis, initiator al proiectului "Avocat de familie" care urmeaza sa fie facut public in cadrul Congresului. 

 

Trebuie precizat ca pentru punerea in practica a proiectului "Avocat de familie" initiat de avocata Anamaria Stan, este insa necesara sustinerea proiectului de catre avocatii existenti la Congresul UNBR si adoptarea unei rezolutii.

De acest aspect se va ocupa avocatul Antonie Popescu din Baroul Bucuresti, care va explica rolul proiectului initiat de avocata Anamaria Stan in cadrul Congresului UNBR: "Proiectul initiat de doamna av. Anamaria Grigoruta Stan, din Baroul Timis, l-am apreciat si doresc sa il sustin in fata Congresului UNBR. Daca veti considera la fel, ca proiectul "Avocat de familie" este necesar si oportun, va propun sa sustinem proiectul si sa adoptam Rezolutia".

Conform documentului, Proiectul "Avocat de familie" prevede constituirea unui grup de lucru pentru discutii si negocieri cu firmele de asigurari din Romania, care sa se concretizeze prin alcatuirea unui produs nou de asigurare juridica pentru servicii de consultanta asigurate de avocat, anual sau lunar pentru persoanele fizice. Scopul acestui pachet de asigurare juridica este de a oferi sprijin judiciar si competent pentru solutionarea problemelor sociale ale cetatenilor romani care vor sa incheie asigurari.

In opinia avocatei Anamaria Grigoruta Stan proiectul "Avocat de familie" vine si in sprijinul tinerilor avocati, dar si in al celor aflati in pragul pensionarii, intrucat s-a creat o idee generala ca specializarea si pregatirea continua este accesibila doar avocatilor de succes, "care au uitat ca si ei au pornit de jos in cele mai multe cazuri". Din acest motiv se considera ca nu a existat o reglementare in sensul evolutiv la nivelul UNBR pentru avocatii incepatori si este necesara o preocupare pentru sprijinirea celor care nu au gasit metoda sa se reinventeze in aceste conditii de piata.

 

Prezentam in continuare proiectul "Avocat de familie" initiat de avocata Anamaria Grigoruta Stan de la Baroul Timis si prezentat in cadrul Congresului de avocatul Antonie Popescu din Baroul Bucuresti:

"Un Comitet de Initiativa format din avocati din Timisoara si Bucuresti propune sustinerea proiectului "AVOCAT DE FAMILIE" propunem constituirea unui Grup de lucru pentru discutii si negocieri cu mari firme de asigurari din Romania pentru promovarea pe piata a unui produs nou de asigurare juridica pentru servicii de consultanta asigurate de avocat, anual sau lunar pentru persoane fizice.

Cu un asemenea produs si concept implementat, cetatenii romani care vor incheia asigurarea, nu vor mai fi niste persoane blande, politicoase si neinformate iar majoritatea avocatilor ar putea acorda sprijunul judiciar competent in aceasta perioada si, corelativ, se poate solutiona si o problema sociala a asigurarii unui venit decent!

Daca suntem membri ai UNBR, trebuie sa existe o preocupare si pentru sprijinirea celor care nu au gasit metoda sa se reinventeze in aceste conditii de piata, pentru cei tineri si pentru cei aflati in pragul pensionarii. Perceptia multora, sugerata si celor tineri, este ca majoritatea celor care participa sunt avocati de succes care au uitat ca si ei au pornit de jos in cele mai multe cazuri, motiv pentru care in ultimii ani, se considera ca absolut nimic nu a fost reglementat in sensul evolutiv la nivelul UNBR pentru avocatii incepatori, pentru cei care nu gasesc cheia succesului, pentru cei care nu cunosc amanuntul ca specializarea si pregatirea continua te recomanda si te ajuta sa te remarci intre colegii avocati.

Chiar daca suntem inlauntrul unei profesiuni liberala care presupune in esenta, concurenta, nu trebuie sa uitam ci trebuie sa respectam spiritul colegial si sa urmarim buna organizare a profesiei noastre. Congresul ar trebui sa insiste si pe inadmisibilitatea ingerintei judecatorului de a cenzura si reduce onorariile care sunt stabilite prin raportarea la valoarea obiectului pricinii si care sunt justificate de multe ore de munca in interesul solutionarii dosarului, de competenta, notorietatea, priceperea, tenacitatea, titlurile avocatului.

In domeniul juridic, avocatii, mediatorii si notarii contribuie semnificativ la sustinerea bugetului national, avand in vedere ca pentru serviciile prestate se platesc taxe si impozite, etc...

Cheltuielile deductibile din codul fiscal sunt nesemnificative si nu cuprind integral toate costurile suportate de noi lunar.

Care este atunci ratiunea pentru care o categorie profesionala semnificativ-platitoare de impozite este desconsiderata de Stat si de judecator fiind pusa intr-o pozitie delicata in relatia cu un client prin reducerea onorariilor si costurilor de deplasare si cazare? - o intrebare nu doar retorica".

In ce priveste Rezolutia, trebuie precizat ca in aceasta se specifica faptul ca Congresul sustine initiativa avocatei Anamaria Stan si aproba constituirea pe langa Comitetul de Initativa a Grupului de lucru pentru discutii si negocieri cu firme de asigurari din Romania pentru promovarea pe piata a unui produs nou de asigurare juridica pentru servicii de consultanta asigurate de avocat:

"Congresul National al Avocatilor (UNBR) intrunit la Bucuresti la 28-29 martie 2014, sustine Initiativa timisoareana proiectul "AVOCAT DE FAMILIE" si recomanda/aproba constituirea pe langa Comitetul de Initiativa, a unui Grup de lucru pentru discutii si negocieri cu firme de asigurari din Romania pentru promovarea pe piata a unui produs nou de asigurare juridica pentru servicii de consultanta asigurate de avocat, anual sau lunar pentru persoane fizice. De asemenea, acest Grup de lucru va promova si o initiativa legislativa in acest sens".

Sursa: luju.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati