Portalul tablouavocati.ro este o initiativa privata ce permite identificarea rapida a Avocatilor, in functie de locatie si criteriile dumneavostra. Consiliul de Mediere este autoritatea care intocmeste, actualizeaza si publica Tabloul Avocatilor autorizati din Romania, pe propria pagina de internet cmediere.ro Afla mai multe despre Cookies?

 

Cheltuielile de protocol, din punct de vedere al impozitului pe profit, in conformitate cu prevederile art. 21 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, sunt deductibile in limita unei cote de 2% aplicate asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozitabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit. 

Pentru a dovedi ca mesele sunt acordate unor parteneri de afaceri, in scopul dezvoltarii afacerii este recomandat sa se intocmeasca diverse documente justificative care sa demonstreze ca acestea au fost efectuate in cadrul unor intalniri cu clientii, ca de exemplu: invitatii, procese verbale inchiate cu acestia, contracte incheiate, note de negociere, oferte etc.

 
PFA-urile ( persoane fizice autorizate) au dreptul sa deduca cheltuieli de protocol. Procentul este tot de 2%, dar aplicat la o alta baza de calcul.
In cazul PFA, baza de calcul este data de diferenta dintre venitul brut si cheltuielile deductibile, altele decat cheltuielile de sponsorizare, de mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cheltuielile cu cotizatiile la asociatiile profesionale.
 
Daca doriti sa aflati modul corect de calcul si multe alte informatii, prin exemple practice, va invitam sa participati in zilele de 15 si 16 Noiembrie la cursul “Contabilitate si fiscalitate pentru profesiile liberale”.
Mai multe informatii pe : https://www.facebook.com/events/885919494766629/ sau pe mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Mirela GHITA
Expert Contabil
Consultant Fiscal
Mediator 

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati