Portalul tablouavocati.ro este o initiativa privata ce permite identificarea rapida a Avocatilor, in functie de locatie si criteriile dumneavostra. Consiliul de Mediere este autoritatea care intocmeste, actualizeaza si publica Tabloul Avocatilor autorizati din Romania, pe propria pagina de internet cmediere.ro Afla mai multe despre Cookies?

Tribunalul Bucuresti, Institutul de Psihologie Judiciara si Sanatatea Media Group au deosebita onoare de a va anunta ca pe data de 4 aprilie 2014, va avea loc evenimentul CSR "Necesitatea expertizei psihologice a copilului si familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti", ce se va desfasura intre orele 09.00 - 18.00, in Sala de Consiliu a Tribunalului Bucuresti.

 

Evenimentul reuneste judecatori din Bucuresti si din toata tara, impreuna cu reputati psihologi si experti psihologi, intr-o dezbatere legata de probleme majore precum: 

- Audierea copilului de catre Instanta de Judecata; 

- Expertiza psihologica/Ancheta psiho-sociala;

- Expertiza copilului si familiei pentru exercitarea autoritatii parintesti; 

- Necesitatea consilierii psihologice a minorului si a parintelui alienator, in cazul identificarii sindromului de alienare parentala;

- Psihologia copilului abuzat in familie;

- Ghidul de audiere al copilului in procedurile judiciare.

La eveniment vor participa in calitate de invitati: Judecator Octavia Spineanu Matei, Presedintele Institutului National al Magistraturii, Judecator Roza Marcu, Secretar general Consiliul Superior al Magistraturii,  Judecator Gabriela Baltag, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Robert Marius Cazanciu, Ministrul Justitiei, Prof. Univ. Dr. Remus Pricopie, Ministrul Educatiei,  Prof. Univ. Dr. Nicolae Mitrofan, Universitatea din Bucuresti, Prof. Univ. Dr. Mihai Anitei, Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania, Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi, Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, iar in calitate de speakeri amintim pe: Judecator Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, psiholog Dr. Iulian – Laurentiu Stefan, presedintele Institutului de Psihologie Judiciara, Conf. Univ. Dr. Florian Gheorghe – Membru in Consiliul Director al Institutului de Psihologie Judiciara, psiholog Dr. Elena Vladislav, Universitatea Bucuresti, Lector Univ. Dr. Simona Maria Vladica, Facultatea de Psihologie, psiholog Dr. Catalin Luca, Universitatea Al. I. Cuza, Iasi.

"Tema abordata in cadrul acestei conferinte si anume "Necesitatea expertizei psihologice a copilului si familiei in procesul de stabilire a conditiilor exercitarii autoritatii parintesti" aduce  in prim-plan o problema spinoasa in Romȃnia care afecteaza in mod direct copiii ai caror parinti aleg sa divorteze.

Evenimentul isi doreste sa puna bazele unei colaborari profesionale in interesul superior al copilului, intre magistratii judecatori si expertii psihologi, pentru ca atunci cand un cuplu cu copii divorteaza, se impun o serie de decizii cu privire la exercitarea autoritatii parintesti si programul de vizitare. Pentru luarea acestor decizii, trebuie avute in vedere numeroase aspecte psihologice si sociale care pot influenta dezvoltarea viitoare a copilului", sustine Simona Maria Vladica, psiholog si director general al Sanatatea Media Group.

Tema dezbatuta in cadrul acestui eveniment reprezinta o problema reala a societatii,  intalnita in majoritatea cazurilor ce se judeca in Completele de Minori si Familie, iar definirea culturii familiale ajuta la clarificarea unor aspecte precum sistemul parental, rolurile parentale sau de gen, stilurile parentale, abilitatile parentale sau perceptia membrilor familiei asupra familiei.

In cadrul evenimentului vor avea loc si doua lansari de carte, iar judecatorii prezenti la eveniment vor primi gratuit cartea "Tabloul Expertilor Psihologi", editata de Institutul de Psihologie Judiciara. De asemenea, la acest eveniment  psihologul Dr. Catalin Luca, isi va lansa  cea mai recenta carte numita "Expertiza psihologica a copilului abuzat/neglijat".

Parteneri ai evenimentului CSR "Necesitatea expertizei psihologice a copilului si familiei in procesul de stabilire a exercitarii autoritatii parintesti" sunt: Ministerul Justitiei, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National de Magistratura si Colegiul Psihologilor din Romania.

Evenimentul se adreseaza judecatorilor! Accesul este gratuit si se face in baza inscrierilor, in prealabil, fie la numarul de telefon 0752.231.577, fie pe adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..  Inscrierile se vor face in limita locurilor disponibile!

sursa: avocatura.com

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati